3-landen Damesvoetbaltoernooi op Hemelvaartsdag 29 mei 2003

Sport, spel en spanning voor álle damesteams. Deze elementen zijn te vinden in het 3-landentoernooi dat de damesafdeling van voetbalvereniging Kolonia uit Landgraaf graag op Donderdag 29 mei 2003 (Hemelvaartsdag) wenst te organiseren. Sportcentrum Strijthagen, de accommodatie van Kolonia, telt maar liefst 6 voetbalvelden. Er is dus voldoende plaats voor deelnemende teams. Aangezien in de maand mei de volledige accommodatie altijd beschikbaar is voor internationale toernooien is ook de omlijsting van dit 3-landen damestoernooi gewaarborgd. Er is een grote toernooi-amusementstent waar het goed toeven is tijdens, maar beslist na, de toernooiwedstrijden. Er is een toernooicommissie die ruime ervaring heeft in het organiseren en begeleiden van toernooien. En er zijn voldoende kundige scheidsrechters die al jarenlang vaste gast zijn op onze toernooien.

Unieke toernooi-opzet

De toernooi-opzet is uniek, omdat elke vereniging kan gaan strijden om de winst in een poule die ingedeeld is naar sterkte. Vaak zijn toernooien niet interessant omdat damesteams die zeer sterk zijn moeten spelen om de prijzen tegen veel minder sterke damesteams. Het toernooi is dan voor de minder sterken al snel gedevalueerd tot het aanwezig zijn. Dit nieuwe 3- landentoernooi is echter anders van opzet. Eerlijker, want sport, spel én spanning voor álle damesteams staat voorop. In de ochtenduren wordt vanaf 10.00 uur gestart met een selectie naar sterkte door poulewedstrijden te spelen. In de middaguren worden dan de poule-winnaars in een nieuwe poule tegen elkaar geplaatst. En de nrs. 2 van de ochtendpoule spelen dan eveneens tegen elkaar. Zo ook de nrs. 3 enzovoort. Dit concept, dat al meer dan 25 jaren met veel succes toegepast wordt bij de internationale toernooien die de vereniging Kolonia op het Sportcentrum organiseert, gaan wij vanaf 2003 ook toepassen bij het allereerste 3-landen-damesvoetbaltoernooi.

Toernooi Plus

En u hoeft niet alleen naar Landgraaf te reizen om uitsluitend aan het toernooi mee te doen. U kunt aan uw toernooideelname namelijk een extra dimensie toevoegen. Op ons Sportcentrum bestaat de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding te overnachten. Er kan ook ontbijt en middageten voor u geregeld worden, eveneens tegen een kleine vergoeding. Stel u wilt het toernooi aangrijpen om een fijne seizoensafsluiting voor uw damesteam te organiseren. U komt dan bijvoorbeeld woensdagnamiddag naar ons sportcentrum en maakt uw overnachtingsplaats gereed. In de avonduren brengt u een bezoek aan het op slechts 250 meter van ons sportcentrum gelegen grootste overdekte skicentrum van Europa. Met echte sneeuw. De toegang is gratis. Wilt u zelf ook skiën of snowboarden dan kan dat tegen een gunstig tarief geregeld worden indien u dat vooraf via Kolonia heeft geboekt. Na de gezellige woensdagavond speelt u dan donderdags het toernooi. En als u dat wilt kunt u na de toernooiwedstrijden lekker lang nagenieten in de amusementstent. Vervolgens zoekt u uw slaapplaats weer op. Vrijdag´s kunt u dan lekker uitgerust naar huis gaan of uw bezoek nog een dag verlengen en bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Themapark Mondo Verde, eveneens slechts 250 meter van ons Sportcentrum gelegen. In Mondo Verde kunt u in no-time een verkennend kijkje nemen in bouwstijlen en tuinarchitectuur uit een groot aantal wereldlanden van Mexico tot China en van Japan tot Rusland. Wat u ook zou kunnen doen is een uitstapje maken naar het op 20 km van Landgraaf gelegen toeristenplaatsje Valkenburg of naar de prachtige steden Aken of Maastricht. U kunt uitstapjes met eigen vervoer maken of met de trein die op ruim een kilometer van ons sportcentrum gelegen is. De treinverbindingen vanuit Landgraaf gaan bijvoorbeeld via Maastricht/Visé naar België en via Herzogenrath/Aachen naar Duitsland.

Om een overzicht van de deelnemende verenigingen te krijgen, verzoeken wij u een kijkje te nemen op de webpagina van de Kolonia Angels. Onder de button 3-landentoernooi is alle info betreffende overnachtingen, mogelijke uitstapjes en het voorlopige deelnemersveld te bezichtigen.

www.kolonia-angels.com

Voor meer info mail naar: theumpie@dds.nl

Wellicht tot ziens tijdens het 3-landentoernooi op Hemelvaartsdag 29 mei in Landgraaf!